طراحی و اجرای انواع سازه و ساختمان سازی از اصلی ترین فعالیت های شرکت مقاوم سازان پایون است. مهندسین پویان بیش از یک دهه در طراحی معماری و اجرای ساختمان تجربه دارند. و این شرکت با داشتن نیروهای خلاق و خبره، بهترین پروژه ها را به پایان رسانده است. ما در مقاوم سازان پایون با روش های نوین و با در دست داشتن بهترین مهندسین توانسته ایم تمام مراحل طراحی و اجرای ساختمان را به مدرن ترین و مقاوم ترین شکل، تا پایان کار انجام دهیم. در ادامه مراحل طراحی و اجرای انواع سازه که تعداد زیادی از مهندسان طراح و پیمانکاران در آن دخیل هستند را برای شما خواهیم گفت.
برای ساخت سازه ابتدا باید طراحی انجام شود. طراحی سازه مراحل زیادی دارد که اشخاص و نهاد های مختلفی چون مهندس معمار، مهندس سازه، مهندس تاسیسات، شهرداری و سازمان نظام مهندسی در آن دخیل هستند. در ادامه مراحل طراحی سازه را به شما خواهیم گفت.
در این مرحله مالک باید به شهرداری مراجعه کرده و از آن برای صدور پروانه ساختمان درخواست کند. مامورین شهرداری پس از درخواست برای بازدید از زمین می روند و بعد از بررسی ها، طبق قوانین سازمان نظام مهندسی، دستور نقشه را صادر و به مالک ارائه می کنند. بهتر این مرحله را در نیمه ی سرد سال انجام دهید و ساختمان سازی را در فصول گرم شروع کنید.
مرحله بعد، مرحله طراحی معماری یا طراحی ساختمان است که توسط مهندس یا مهندسین معمار انجام می شود و از مراحل مهم طراحی و اجرای انواع سازه بتنی و انواع سازه های فلزی به حساب می آید. در این مرحله مهندسین معماری پایون برای طراحی و ساخت سازه، با در نظر گرفتن اصول طراحی سازه، رعایت قوانین نظام مهندسی، نیازهای مالک و با توجه به دستور نقشه ای که در اختیار دارند، شروع به طراحی معماری نقشه های ساختمان می کنند.
گرفتن تاییدیه شهرداری از دیگر موارد مهم در طراحی و اجرای انواع سازه سبک و سازه سنگین است. مسئولین پایون و مهندس معمار برای گرفتن تاییدیه، طرح معماری نقشه ساختمان را به شهرداری برده و از طرح دفاع می کنند. در صورتی که از نظر شهرداری و با توجه به قوانین نظام مهندسی اشکالی در طرح باشد، باید اصلاح شود.
بررسی کردن محاسبات سازه توسط مهندس سازه انجام می شود که مهندسین پایون از بهترین مهندسین سازه هستند. این کار باید با دقت زیاد در هماهنگی و در کنار طرح معماری انجام شود تا کار به دقیق ترین شکل ادامه پیدا کند.
در این مرحله از طراحی و اجرای انواع سازه های خاص، مهندسین تاسیسات مکانیکی پایون که از خبره ترین مهندسین در این زمینه هستند، طبق قوانین نظام مهندسی نقشه ی تاسیسات مکانیکی را طراحی می کنند. این نقشه محل قرارگیری لوله کشی آب، فاضلاب، کانال کولر، لوله کشی موتورخانه، لوله های گاز و ... را نشان می هد.
تاسیسات برقی ساختمان در ساختمان سازی بسیار مهم است و شامل موارد مختلفی مثل نقشه برق، محل قرارگیری سیستم اعلان حریق، محل قرارگیری تابلو برق ها، چاه ارت، سیستم آسانسور، سیستم دوربین مداربسته و ... می شود. نقشه های تاسیسات برقی از دیگر مراحل طراحی و اجرای انواع سازه است که توسط مهندسین نقشه کشی برق پایون به بهترین انجام می شود.
تا به این جای کار مراحل طراحی سازه که تمام آن توسط تیم مهندسی پایون انجام می شود را برای شما گفتیم. در ادامه با مراحل اجرای سازه یا همان ساختمان سازی که تا پایان کار بر عهده تیم پایون خواهد بود، آشنا خواهید شد.
بعد از طراحی وقتی که به مراحل ساخت ساختمان می رسیم، اولین مرحله پیاده سازی نقشه است که معمولا با دستگاه های نقشه برداری می شود. این کار را برای تعیین محل دقیق پی و ستون های ساختمان انجام می دهند.
در این قسمت از مراحل طراحی و اجرای انواع سازه، وارد مرحله گودبرداری و اجرای فوندانسیون می شویم که برای مقاوم سازی سازه ها بسیار پر اهمیت است. میزان گودبرداری بر اساس محاسبات سازه که توسط مهندس محاسب صورت گرفته، مشخص و انجام می شود. بعد از گودبرداری و مشخص شدن محل ستون ها، اجرای فوندانسیون و بتن ریزی که نقشه ی آن توسط مهندس سازه طراحی شده بود، در دستور کار قرار می گیرد.
سازه ممکن است بتنی یا فلزی باشد که قبل تر مهندس سازه در طراحی نقشه ها، نوع سازه را مشخص کرده. در ساختمان سازی اجرای اسکلت سازه ها چه فلزی باشند و چه بتنی، هر دو آن ها با زدن ستون ها و بعد اجرای تیرها شروع می شوند.
مراحل بعد در طراحی و اجرای انواع سازه، مراحل اجرای سقف و دیوارکشی هستند که مصالح با انواع مختلفی برای اجرای آن ها وجود دارد. برای اجرای سقف و دیوارکشی مهندس معمار از قبل در نقشه های طراحی شده، نوع مصالحی که باید در ساخت استفاده شود را مشخص کرده. تیم اجرایی پایون طبق قوانین نظام مهندسی، بهترین مصالح ساختمانی را برای استحکام بیشتر سازه استفاده می کنند.
تاسیسات ساختمان، مرحله بعدی است که طبق نقشه های تاسیسات مکانیکی و نقشه های تاسیسات برقی که از قبل مهندسان کار طراحی آن ها را انجام داده اند، انجام می شود. در این مرحله، مجری ها و مهندسین پایون، طبق نقشه لوله کشی و برق کشی ها را بر اساس قوانین نظام مهندسی انجام می دهند.
پس از مطمئن شدن از استحکام بنا، اسکلت سازی، دیوار کشی و اجرای تاسیسات که مهم ترین بخش های طراحی و اجرای انواع سازه هستند، نوبت به مراحل ساختن داخل سختمان می رسد. این مراحل مواردی چون نصب درب و پنجره، گچ کاری، کف سازی، رنگ کاری و دکوراسیون داخلی هستند که طبق نقشه های طراحی شده توسط مهندس معمار به دست مجری ساختمان انجام می شوند.
اجرای نمای ساختمان هم مرحله ی بعد است که توسط مجری ساختمان انجام می شود. تیم پایون با توجه به درخواست های مالک به بهترین شکل و با بهترین مصالح نمای ساختمان را اجرا می کنند. ناگفته نماند که داشتن تاییدیه شهرداری برای نمای ساختمان بسیار مهم است.
آخرین مرحله از مراحل طراحی و اجرای انواع سازه، پایان کار است. گرفتن گواهی پایان کار این معنی را می دهد که ساختمان از نظر سازمان نظام مهندسی و شهرداری کاملا مورد تایید قرار گرفته. گواهی پایان کار را پس از بازدید کارشناس فنی شهرداری از ساختمان، برای مالک صادر می کنند.
جمع بندی
در این مطلب تمام مراحلی که در طراحی و اجرای انواع سازه باید طی کنید را به شما گفتیم و همان طور که متوجه شدید، اهمیت بسیاری دارد که این مراحل توسط چه کسانی و چه تیمی انجام می شود. شرکت مقاوم سازی پایون تا آخرین لحظه و گرفتن گواهی پایان کار، با کمترین هزینه ساخت ساختمان و با به کار گرفتن بهترین مهندسین، مرغوب ترین مصالح و حرفه ای ترین مجریان ساختمان سازی کنار شما خواهد بود.
هزینهی ساخت ساختمان با توجه به متراژ، طبقات، نوع ساختمان و مصالحی که در آن به کار میرود متغیر است که باید کارشناسان آن را تعیین کنند.